Az állatorvos válaszol


Ha kérdése lenne kedvencével kapcsolatban, szakértő állatorvosaink készséggel állnak rendelkezésére.
Rendelőnket 2002. februárjában nyitottuk meg Dr. Majthényi Imre és Dr. Komlóssy Zsuzsanna vezetésével. 2004-ben csatlakozott hozzánk Dr. Kránitz Andrea; 2005-ben asszisztensnőnk Szűcs Adél; 2008-ban pedig nyegyedik állatorvos kolléganőnk Dr. Nagy Szabina.
Rendelőnkben állatorvosaink szakosodnak a gyógyászat egyes területeire. Komlóssy doktornő szakterülete a szemészet, ízületi műtétek, kardiológia; Kránitz doktornő érdeklődése a belgyógyászat, bőrgyógyászat, azon belül is az allergiavizsgálatok elvégzése; Nagy doktornő figyelme pedig az egzotikus kisállatok és az Ultrahang vizsgálatok felé irányul. Majthényi doktor végez lágy- és csontsebészeti műtéteket; röntgenvizsgálatokat, valamint galamb-egészségügyi specialista állatorvosként foglalkozik a különféle madarak gyógyításával.
Az állatorvos válaszol


Kérdés: K.Krisztina ()

Válasz:

Kedves Krisztina!
A Provera egy humán gyógyszer, melynek állatokon történő használatával kapcsolatban nem rendelkezem információkkal. Javaslom inkább a kifejezetten állatgyógyászati célokra kifejlesztett Ovarid tablettát.
A hormontartalmú készítmények mindegyikére igaz, hogy hosszú távú adagolása mellékhatásokkal jár (méhgyulladások, petefészek cisztás elváltozása...), így amennyiben megoldható kerüljük alkalmazásukat.

Kérdés: (Budapest)

Válasz:

Kedves Anett!

Az elmondott kevéske tünet alapján bármelyik betegség szóba jöhet. Az allergiás eredet esélye azért kisebb, mert cicáknál a különféle allergiák elsősorban szőr-bőrtünetek formájában jelentkeznek. Amennyiben cicád oltatlan, legnagyobb esélye talán egy enyhe tüneteket okozó fertőző macskanáthának van.
Javaslom, hogy kövesd figyelemmel a tünetek alakulását, étvágyat,kedélyállapotot és amennyiben romlást tapasztalsz, keressed fel állatorvosodat.

Kérdés: (Budapest)

Válasz:

Kedves Andrea!

Mindenképpen fel kellene keresni egy állatorvost a kis állattal, minden várakozás dacára én azért az Állatorvos-tudományi Egyetem rendelőjét javasolnám, ott létezik Egzotikus Osztály, megbízható, hozzáértő kollégákkal. A tünetek alapján valóban szóba jöhet az idegrendszer érintettsége, de mindemellett számos egyéb probléma is felvetődik, részletes kikérdezés és vizsgálat után a kollégák biztosan fényt tudnak deríteni a probléma okára. Remélem válaszom még időben elért Önhöz!

Kérdés: Vivien ()

Válasz:

Kedves Vivien!

Vadászgörénynél az ivarérettség 8-10 hónapos kor körül van, úgyhogy kis kedvence éppen a legalkalmasabb korban van. A tenyész-szezon ideje, és így a pároztatás legalkalmasabb ideje március-augusztus. Sok sikert kívánok a párkereséshez!

Kérdés: Vivien ()

Válasz:

Kedves Vivien!

A problémád a görénnyel sajnos nem egészségügyi, hanem nevelési illetve viselkedési.
Több türelemmel, sok foglalkozással, tanítással biztosan tudnál rajta változtatni.

Kérdés: Varga Katalin ()

Válasz:

Kedves Katalin!

Helyesen tudja, bizony ahhoz, hogy a tesztoszteron szintje csökkenjen a vérben, idő kell. Körülbelül 6-8 hetet lehet számolni az ivartalanítástól! Nagy valószínűséggel ezek után a leírt problémák megszűnnek. Addig is kitartást kívánok!

Kérdés: (Isaszeg)

Válasz:

Kedves Viktória!


A kutyákat szabad fürdetni.
Általános szabályok, hogy csak és kizárólag kutyasamponnal (ebből nagyon sokféle kapható, különféle bőrtípusra, szőrzetre) és lehetőleg havi egyszerinél ne sűrűbben történjen.Természetesen, ha valamilyen "baleset" éri a kutyust az kivételt jelent.
Hűvös időben feltétlenül szárítsd meg és 3-4 órán át tartsd melegen kedvencedet.
Használhatóak még különféle száraz samponok is, kinek (gazdinak-kutyusnak) melyik megoldás a szimpatikus.
Szemváladék eltávolítása történhet a kutyás boltokban kapható szemkörnyék tisztítóval vagy akár langyos vizes vattával, kozmetikai vattatamponnal.

Kérdés: ()

Válasz:

Kedves Ilona!

Az Ön által leírt tünetek elég sok fájdalommal járó kórképre jellemzőek. Ezek diagnosztizálása a tünetek megjelenésekor lehet fizikális-, neurológiai- és mozgásszervi vizsgálatokkal (szükség esetén röntgen, illetve kontrasztos röntgen felvételekkel.)
A kolléga diagnózisa valószínűleg azonban megállja a helyét.
Idegbecsípődés megakadályozása, megelőzése kutyusoknál szinte lehetetlen, így tenni nem sokat tudnak.
Javaslatom, ha esetleg újra jelentkeznek tünetek, érdemes egy átfogó kivizsgálásba belekezdeni.

Kérdés: M. Melinda (Budapest)

Válasz:

Kedves Melinda!

Előfordul, hogy főleg az elfogyasztott táplálék függvényében a bogyók különböző színűek és méretűek. Ilyenkor sok esetben a vizelet színe, akár mennyisége is különböző lehet, mely szintén az előzőleg elfogyasztott táplálék alapján módosul. Ha mindemellett a kis nyuszinak étvágya, kedélye kielégítő, lágy bélsarat nem látni a helyén (melyet nem fogyasztott el), akkor aggodalomra semmi ok.

Kérdés: (Szabadka)

Válasz:

Kedves Erika!

Rendkívül korrektan, minden részletre kiterjedően írta meg levelét.
Sajnos a kórtörténet alapján a kilátások nem túl jók.
A Pseudomonasos fertőzések, amennyiben a külső hallójáratból beterjednek a belső fülbe (a dobüregbe), onnan konzervatív kezeléssel kiirtani sajnos esélytelen vállalkozás. (valószínűleg ezért ujjul ki a gyulladás állandóan)
A kezelés további menetében egy röntgenfelvételt javaslok a két dobüregről. Ezek képéből diagnosztizálható érintettségük. Amennyiben a gyulladás ott is jelen van, sajnos nincsen más lehetőség hátra mint a bulla osteotómia és a teljes hallójárat kiirtása.
Sajnálom a rossz híreket, de ezzel nem vesztik el kedvencüket, aki megfelelő törődéssel még teljes életet élhet.

 
Ossza meg ismerőseivel:
Ha kérdése lenne kedvencével kapcsolatban, szakértő állatorvosaink készséggel állnak rendelkezésére.
Mit szeretnél legjobban még látni az oldalon?
Állatos olvasnivalókat
Üzenőfalat
Szépségversenyt
Linkgyűjteményt
állat apróhirdetés
  • Kedvencek száma: 1887
    Legújabb kedvenc:
  • Tagok száma: 1759
    Legújabb tag: []
  • Klubok száma: 171
    Legújabb klub: marci
  • Galéria képek száma: 2561
Születésnapos állatok
Legtöbben kedvencnek jelölték
Legjobb értékelést kaptak
Legújabb jutalmazások
Simogatás   Babacica 2017.11.25. 23:22
Simogatás   Izabelle Donterto [Izi] 2017.09.17. 14:38
Csont   Kira 2017.08.08. 11:49
Simogatás   Kira 2017.08.08. 11:49
Csont   Nina 2017.08.08. 11:36
Simogatás   Nina 2017.08.08. 11:36
Csont   Vinnie 2017.08.08. 11:34
Simogatás   Vinnie 2017.08.08. 11:34
Csont   Pixel 2017.08.08. 11:26
Simogatás   Pixel 2017.08.08. 11:26